Το ΝΒΑ δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνας μεταξύ των τζένεραλ μάνατζερ του πρωταθλήματος.

Στο ερώτημα «ποιος μη αμερικανός παίκτης περιμένετε να είναι η αποκάλυψη της φετινής περιόδου;» ο… δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς) ήταν δεύτερος σε προτιμήσεις με 18,5%, πίσω μόνο από τον Λιθουανό Γιόνας Βαλαντσιούνας (Ράπτορς) με 33,3%. Ο Γάλλος Ρούντι Γκομπέρ ήταν τρίτος με 11,1%, ενώ ακολούθησαν με 7,4% ο συμπατριώτης του Εβάν Φουρνιέ και δύο Ισπανοί, οι Νίκολα Μίροτιτς και Ρίκι Ρούμπιο.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος μη Αμερικανός παίκτης εκτός ΝΒΑ, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Ντάριο Σάριτς είχαν από 32%, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Μίλος Τεόντοσιτς από 12%, ενώ ψήφο έλαβε και ο Βασίλης Σπανούλης.

Οι GMs επέλεξαν ως φαβορί για τον τίτλο τους Σπερς με συντριπτικό ποσοστό 46,2%, ενώ ακολούθησαν οι Καβαλίερς με 15,4%. Επικρατέστερος για MVP ψηφίστηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς με 67,9% (21,4% ο Κέβιν Ντουράντ), αποκάλυψη για την ερχόμενη σεζόν ο Άντονι Ντέιβις με 29,6%, ρούκι ο Τζαμπάρι Πάρκερ (75%) και προπονητής ο Γκρεγκ Πόποβιτς με 92,9%. Όσο για τους καλύτερους παίκτες ανά θέση, επελέγησαν ως πλέι μέικερ ο Κρις Πολ (71,4%), ως σούτινγκ γκαρντ ο Τζέιμς Χάρντεν (63%), ως σμολ φόργουορντ ο Λεμπρόν Τζέιμς (75%), ως πάουερ φόργουορντ ο Λαμάρκους Όλντριτζ και ο Μπλέικ Γκρίφιν (25%) και ως σέντερ ο Ντουάιτ Χάουαρντ (42,9%).

Πηγή: Sport-fm.gr