Μπορεί να είναι αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά η Μπάγερν Μονάχου φέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο στη Ντόρτμουντ.

Μπορεί η Μπορούσια να αποτελεί πλέον ένα από τα κλαμπ-πρότυπα για τον τρόπο λειτουργίας της, για το πάντα γεμάτο γήπεδο της (όταν δεν υπήρχε κορονοϊός) ή για τον τρόπο με τον οποίο ζει από τα έσοδά της, αλλά κάποτε δεν ήταν έτσι.

Συγκεκριμένα, η κακοδιαχείρηση που είχε γίνει από το 1997 κι έπειτα, είχε ως συνέπεια η Ντόρτμουντ να φτάσει στα πρόθυρα της πτώχευσης το 2006. Για να αποφύγει το μοιραίο, εξασφάλισε τραπεζικό δάνειο από τη Morgan Stanley ώστε να μπορέσει να αγοράσει ξανά το γήπεδο της, τα δικαιώματα ονομασίας του οποίου παραχώρησε τότε στον ασφαλιστικό όμιλο Signal Iduna.

Και πάλι, όμως, ο κίνδυνος δεν είχε περάσει. Οι Βεστφαλοί χρειάζονταν επειγόντως τρία εκατ. ευρώ και δεν μπορούσαν να τα βρουν πουθενά, μέχρι που ήρθε η λύση από τη… Βαυαρία. Η Μπάγερν, ο αντίπαλος της Ντόρτμουντ, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση που δεν ξέρουμε αν έχει προηγούμενο ή αν θα έχει επόμενο και δάνεισε στη Μπορούσια το ποσό που ήθελε, βοηθώντας τη να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει σταδιακά να δυναμώνει ξανά.

Τελικά δυνάμωσε τόσο ώστε να κατακτήσει και πρωταθλήματα εις βάρος της Μπάγερν, αλλά στο Μόναχο ξέρουν ότι η κίνηση τους ήταν σωστή. Όχι επειδή ήταν μια… καλή πράξη και πάντα πρέπει να κάνουμε τέτοιες, αλλά γιατί μια δυνατή Ντόρτμουντ, σημαίνει πιο δυνατό πρωτάθλημα. Άρα περισσότερα έσοδα. Και η Μπάγερν, μόνο κερδισμένη βγήκε από αυτή την άνοδο της αντιπάλου της.