Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρωσίας την περασμένη δεκαετία. Αγωνίστηκε στη Ζενίτ από το 2000 ως το 2009, όταν αποκτήθηκε από την Άρσεναλ, έπειτα από επιθυμία του Αρσέν Βενγκέρ. Στο Λονδίνο έπαιξε για 3 χρόνια, πριν επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού στη Ζενίτ την άνοιξη του 2012. Από το καλοκαίρι του 2012 ο Αρσάβιν βρίσκεται ξανά υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τις ΗΠΑ, αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ ακόμα.

Η ομάδα των Λος Άντζελες Γκάλαξι έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Ρώσο διεθνή και αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στη διοίκηση των «κανονιέρηδων», προκειμένου να τον αποκτήσει. Οι Αμερικανοί θεωρούν πως ο Αρσάβιν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τονώνοντας, παράλληλα, το ενδιαφέρον του κοινού, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για εκείνους.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν η Άρσεναλ σκοπεύει να παραχωρήσει ξανά ως δανεικό τον Ρώσο ή αν θα ζητήσει ένα συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να τον παραχωρήσει οριστικά στους Αμερικανούς.

Πηγή: sport-fm.gr