Η νίκη επί της Βέροιας έδωσε τεράστια ανάσα στην ΑΕΚ. Δεν την έσωσε οριστικά όμως. Κι αυτό τον… εξορκισμό πιθανής επανάπαυσης των παικτών του συνέχισε και την Πέμπτη ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στη NOVA, ο Γερμανός τόνισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να σκέφτεται την πρόωρη επίτευξη του στόχου πριν μπει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Αντίθετα, τόνισε ότι πρέπει να μάθει απ’ τα λάθη προηγούμενων αγώνων και να προετοιμαστεί για μια ακόμα μάχη επιβίωσης.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν:


Για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό:
«Πλησιάζοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος και χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, υπάρχουν οκτώ με εννιά ομάδες, οι οποίες βρίσκονται κάτω απ’ τη μέση της βαθμολογίας και παλεύουν για την παραμονή. Το ίδιο θα κάνει και ο Λεβαδειακός, ο οποίος χρειάζεται, όπως κι εμείς, τους βαθμούς. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή προετοιμασία, να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε έναν ακόμα τελικό».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος και πώς την εκμεταλλεύτηκε η ομάδα:
«Χρησιμοποιήσαμε αυτή τη διακοπή για θετικό σκοπό. Πρώτα απ’ όλα για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, επειδή σε κάθε παιχνίδι που δώσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες τα δώσαμε όλα κι έτσι κάποιοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε τη διακοπή για τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν σ’ όλα τα παιχνίδια, με το να προπονηθούν σωστά και να παίξουν μεταξύ τους για να είναι κι αυτοί σε καλό επίπεδο, αφού τους χρειαζόμαστε όλους».

Για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Λεβαδειακού:
«Θα είναι μεγάλο λάθος να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί σε περίπτωση που πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το σωστό είναι να δούμε τι θα κάνουμε για να πάρουμε τους βαθμούς και όχι να σκεφτόμαστε πόσο χαρούμενοι θα είμαστε αν νικήσουμε στο παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός είναι πολύ καλή ομάδα, έχει άλλον προπονητή, περισσότερη ενέργεια και γενικά θα υπάρχει πίεση τόσο για μας, όσο και για τον αντίπαλο. Γι’ αυτό και θα είναι δύσκολο ματς. Ξαναλέω ότι είναι λάθος να λέμε για το ποια θα είναι η κατάσταση αν νικήσουμε».

Για τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στα προηγούμενα ματς:
«Νικήσαμε σε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας, ενώ και σ’ αυτά που χάσαμε έγιναν ορισμένα λάθη και προσπαθούμε να μάθουμε απ’ αυτά. Στα τελευταία τέσσερα ματς έχουμε τρία εκτός έδρας, αλλά σε όλα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρόκειται απλά για έναν αγώνα, όχι για το πού διεξάγεται και να μαθαίνουμε απ’ τα λάθη που έχουμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το αν θα χρησιμοποιηθεί ο Ανάκογλου:
«Δε θέλω να μιλήσω ειδικά για κάποιον παίκτη. Είναι ένας απ’ τους ποδοσφαιριστές μας που θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί, αν το αποδείξει στην προπόνηση. Φυσικά πρόκειται για ταλέντο, αλλά έχουμε κι άλλα ταλέντα. Αυτή την εβδομάδα χρειαζόμαστε παίκτες έτοιμους για όλα. Δεν αρκεί να υπάρχει ταλέντο. Είναι ένα ματς για την επιβίωση, ένα ματς για να τα δώσουμε όλα, κάτι που θα πρέπει βέβαια να συμβαίνει κάθε εβδομάδα».

Πηγή: Sport-fm.gr