Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για την Football League, παρότι είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και έχουν απομείνει αρκετές εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, δεν συνεδριάζει κανένα όργανο της κατηγορίας και – όπως γράφει η SportDay – όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των επαφών της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΠΑΠ.

Πολλά εξαρτώνται αν τη νέα σεζόν θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες, που είναι και το πρωταρχικό αίτημα των συλλόγων μετά την αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Το θέμα είναι ιδιαίτερο.

Ο Οργανισμός υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και άρα δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποια θα είναι η απόφασή του και αν θα υπάρξει συμφωνία για νέα τριετή χορηγία που ζητά η μεγάλη κατηγορία.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτόματα θα «κλειδώσει» το «4-2» και αύριο θα γίνει η κλήρωση. Η πρεμιέρα της Football League υπολογίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου και θα κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Πλέι οφ δεν αναμένεται να υπάρξουν, ενώ θα ξεκαθαρίσει και πόσες από τις 21 ομάδες θα υποβιβαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση τα πάντα είναι ανοικτά.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αύξηση της χορηγίας στις ομάδες της Football League, καθώς σε αυτή θα πρέπει να υπολογίζονται και τα χρήματα της ΕΡΤ 3, που είναι σε επαφές για να μεταδίδει παιχνίδια.

Πηγή: sport-fm.gr