Η «καμπάνα» των 8 αγωνιστικών που επιβλήθηκε από την FA στον Λουίς Σουάρες για τη ρατσιστική επίθεση στον Πατρίς Εβρά, έγινε αποδεκτή από τον Ουρουγουανό επιθετικό της Λίβερπουλ! Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ποδοσφαιριστής, δήλωσε πως θα εκτίσει κανονικά την τιμωρία του άσχετα αν τη θεωρεί παντελώς άδικη… Από σήμερα ξεκινάει η ποινή, εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή για το ντέρμπι με τη Σίτι!

Έπειτα από πολλή σκέψη, εξέταση όλων των πιθανών επιλογών και λεπτομερή ανάλυση του σκεπτικού με το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας τον τιμώρησε, ο Σουάρες αποφάσισε να αποδεχτεί τη βαρύτατη ποινή που του επιβλήθηκε!

Ο Κένι Νταλγκλίς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σουάρες για τα επόμενα οχτώ παιχνίδια του συλλόγου, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει μέσω ανακοίνωσης πως δεν βλέπει την ώρα να επανέλθει στο γήπεδο, αναλύοντας μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο ανατράφηκε από τους γονείς του, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο αλλά και την αδικία που υφίσταται.

Έπειτα από αυτή την απόφαση, ο διεθνής φορ θα απουσιάσει από σήμερα και το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η επιστροφή του τοποθετείται την 11η Φεβρουαρίου, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λουίς Σουάρες:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μου παρείχατε όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον σύλλογο της Λίβερπουλ (το προσωπικό, τον προπονητή, το τεχνικό τιμ, τους διοικούντες, τους συμπαίκτες μου και όλους όσοι καθημερινά εργάζονται για αυτή την ομάδα) και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους οπαδούς της Λίβερπουλ που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να μου συμπαραστέκονται. Πραγματικά, αντιλήφθηκε τι ακριβώς σημαίνει για όλους το σύνθημα “You’ll never walk alone”.

Όπως πολλοί από εσάς, έτσι κι εγώ μεγάλωσα σε μια ταπεινή οικογένεια, εργατικής τάξης, σε μια πολύ μικρή χώρα. Μεγάλωσα όμως και ανατράφηκα μαθαίνοντας τις έννοιες του σεβασμού, των σωστών τρόπων και των θυσιών. Χάρη στην οικογένειά μου, από την πρώτη μου ομάδα, όπου ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, μέχρι τη μεταγραφή μου στην Ολλανδία και την παρουσία μου στην Ευρώπη, έμαθα τις αξίες της ζωής και έγινα αυτός που είμαι. Ποτέ και επαναλαμβάνω, ποτέ, δεν αντιμετώπισα ρατσιστικό πρόβλημα με κάποιον συμπαίκτη μου ή αντίπαλο που δεν ανήκε στην ίδια φυλή με εμένα ή ήταν διαφορετικού χρώματος από εμένα. Ποτέ.

Είμαι πολύ αναστατωμένος και λυπημένος από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και έχουν ειπωθεί για εμένα, ειδικά από τη στιγμή που αναληθή. Πάνω απ’ όλα όμως, είμαι αναστατωμένος γιατί αισθάνθηκα αδύναμος και ανήμπορος να αντιδράσω για αυτό που με κατηγορούσαν και το οποίο δεν έκανα, δεν έχω κάνει και δεν θα κάνω ποτέ.

Στην πατρίδα μου, η λέξη “νέγρος” είναι λέξη που χρησιμοποιείται κατά κόρον και ούτε είναι ένδειξη ασέβειας ούτε ρατσιστικής επίθεσης. Βάσει αυτού, όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα, είναι αναληθή.

Θα αποδεχτώ την ποινή μου, δηλώνοντας την παραίτησή μου στις προσπάθειες δικαίωσης, όντας κάποιος που δεν έκανε ποτέ κάτι κακό και που έχει αναστατωθεί από όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων. Λυπάμαι για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και τους συμπαίκτες μου για το γεγονός πως δεν θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα για τον επόμενο μήνα. Θα είναι πολύ δύσκολες μέρες για εμένα.

Το μοναδικό που επιθυμώ αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψω στη δράση και να παίξω ξανά στο Άνφιλντ, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστώ όλους».

Πηγή: Sport-fm.gr