Τις… ρακέτες τους θα διασταυρώσουν στον τελικό του US-Open οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι κατέχουν τις νούμερο ένα και δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ισπανός επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 6-2, 3-6, 6-3) του Άντι Μάρεϊ και θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Αμερική κόντρα στον Σέρβο, ο οποίος είχε ξεπεράσει με 3-2 σετ (6-7, 4-6, 6-3, 6-2, 7-6) τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Ο τελικός αυτός θα είναι ο 14ος σε γκραν σλαμ για τον Ναδάλ, όπου θέλει να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμά του, όταν κατακτώντας τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά έγινε ο νεαρότερος τενίστας που συμπληρώνει όλους τους τίτλους σε γκραν σλαμ.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει το αυστραλιανό Open και το Γουίμπλεντον, έχει φτάσει τις 63 νίκες τη φετινή σεζόν, με μόλις δύο ήττες και τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στον έκτο τελικό σε γκραν σλαμ στην καριέρα του.

Αναφερόμενος στην πρόκρισή του επί του Μάρεϊ, ο Ναδάλ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι στο US-Open» εξήγησε ο κάτοχος δέκα τίτλων γκραν σλαμ, για να προσθέσει για τον τελικό:

«Έχω παίξει με τον Νόβακ πέντε φορές φέτος, όλες σε τελικούς, και τους έχασα όλους. Ελπίζω να έχω καλύτερη τύχη αυτή τη φορά και ελπίζω η Νέα Υόρκη να με βοηθήσει».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να έχει στο πλευρό του τους Αμερικανούς θεατές, ο Ισπανός τενίστας δεν παρέλειψε να θυμηθεί τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας: «Θέλω να στείλω όλη τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Έχω τρομερές αναμνήσεις από εκείνη τη μέρα».

Πηγή: sport-fm.gr