Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οπλοκατοχή. Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, προκαλώντας την αντίδραση δεκάδων αλληλέγγυων που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να τους στηρίξουν.

Η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της απέρριψε τις αιτιάσεις περί αμφιλεγόμενου δείγματος dna, το οποίο οδήγησε στην πρωτόδικη καταδίκη των δυο νεαρών σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας. Για την εισαγγελέα η πραγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. «Η μέθοδος που χρησιμοποιείται από το εργαστήριο είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό την τέλεση αδικημάτων υπογραμμίζοντας πως οι ίδιοι το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους. Μάλιστα, αναφερόμενη στον ισχυρισμό ότι η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες, η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «αφήγημα», διαπιστώνοντας «σφικτό εναγκαλισμό» με μέλη της ΣΦΠ και υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είναι φίλοι των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δείγμα dna που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που εντοπίστηκε, μαζί με σφαίρες, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.