Εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά ο οδηγός που είχε βάλει το σκυλί στην οροφή του αυτοκινήτου του και έκανε βόλτες στη πόλη της Καρδίτσας.

Η δημοσιογράφος και διευθύντρια της οργάνωσης Zero Stray Project Σταματίνα Σταματάκου που έκανε αρχικά την είδηση γνωστή, με ανάρτηση στο Facebook, σημείωσε το εξής για την σύλληψη:

«Συνελήφθη ο οδηγός -είναι διαφορετικός από τον χρήστη των social media που δημοσίευσε το βίντεο– σε περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκύλου, που εμφανιζόταν να βρίσκεται στην οροφή εν κινήσει οχήματος. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όποιος νομίζει ότι θα κακοποιεί ανενόχλητος κάνει λάθος. Όποιος νομίζει ότι θα κάνει τζάμπα καφριλίκια επισής. Όπως κι όποιος πίστεψε ότι έγινε μία φορά για τα μάτια του κόσμου. Η σκληρή γραμμή συνεχίζεται λόγω της επιμονής και της αποφασιστικότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Takis Theodorikakos, και είναι μόνο η αρχή».

Συνελήφθη ο οδηγός -είναι διαφορετικός από τον χρήστη των social media που δημοσίευσε το βίντεο- σε περιοχή της…

Posted by Σταματίνα Σταματάκου on Thursday, May 12, 2022

Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Σταματίνα Σταματάκου, η οποία είχε αναφέρει ότι «ανέβασαν πάνω στην οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει ένα έρημο σκυλί για να κάνουν την πλάκα τους και δίχως ντροπή το βιντεοσκόπησαν και το ανήρτησαν στο TikTok. Αστείο ε; Αστείο που το σκυλί τρομοκρατείται, που κινδυνεύει να σκοτωθεί (δεν ξέρουμε αν τραυματίστηκε ή όχι), που γελοιοποιείται ένα αβοήθητο ζώο που αν μετά τολμήσει να γρυλίσει θα το βγάλουν επιθετικό;».

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν ότι πληρώνονται τα καφριλίκια και μάλιστα πολύ ακριβά. Δεν το έμαθε σίγουρα ο Γιάννης…

Posted by Σταματίνα Σταματάκου on Tuesday, May 10, 2022