Την παρέμβαση του προϊσταμένου εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, προκάλεσε το ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα και αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή θα αφορά και αυτούς που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτούς στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Σημειώνεται πως η αποκάλυψη ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα έγιναν πολλοί «μαϊμού» εμβολιασμοί, με διοικητική υπάλληλο να βρίσκεται πίσω από όλη τη διαδικασία, προκάλεσαν αναστάτωση.

Όπως είπε ο κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας.

«Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας» τόνισε. Στη συνέχεια περιέγραψε πώς δρούσε η συγκεκριμένη υπάλληλος.

«Οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι με την κατάσταση, είναι στη διάθεση των Αρχών. Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι. Η γυναίκα έχει παραδεχτεί» σημείωσε. «Πρέπει να δούμε πόσοι εμβολιασμένοι έγιναν για να δούμε πόσοι αντιστοιχούσαν σε κάθε άτομο» επισήμανε.