«Ό,τι έκανα το έκανα από αγανάκτηση. Και άλλοι ιερείς έχουν κάνει και χειρότερα και τους κρατάνε. Εμένα γιατί όχι;». Αυτό φέρεται να είπε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο εγκαλούμενος προς καθαίρεση κληρικός που επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι κατά την διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε, ήθελε να τους τιμωρήσει για την απόφαση εις βάρος του καθώς θεωρούσε άδικη την πρώτη απόφαση καθαίρεσης του και «στημένη» την δεύτερη.

Ο 37χρονος ιερέας κατά την διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔΑ έλεγε κάποιες ακατάληπτες φράσεις χωρίς ειρμό και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίος ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, αλλά θα διαβιβαστεί η δικογραφία και δεν θα απολογηθεί.

Οι αστυνομικοί πήραν τον ρουχισμό, τα άμφια των Μητροπολιτών και του Αρχιμανδρίτη όπως και του αστυνομικού και τα μπουκάλια με το καυστικό υγρό προκειμένου να αναλυθεί και διαπιστωθεί η ανάλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, έχουν πάρει εξιτήριο οι 6 από τους 7 Μητροπολίτες καθώς του ενός κρίθηκε πιο σοβαρή η κατάσταση του και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. Οι αστυνομικοί θα προβούν και σε μια πιο διακριτική έρευνα των social media του 37χρονου ιερέα – καθώς φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ενεργός – και των τελευταίων περιηγήσεων του στο διαδίκτυο όπου φαίνεται να έχει προμηθευτεί το θειικό οξύ.