Μέσα στις επόμενες πέντε ώρες αναμένεται να μεταφερθεί ο Νίκος Μαζιώτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται.

Ο κατηγορούμενος υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζητεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών.

Έτσι, τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στον Ευαγγελισμό ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη και αμέσως μετά θα γίνει η μεταγωγή του κατηγορούμενου στον Κορυδαλλό.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανιστεί πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 25 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας καθώς είχε λήξει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Πάντως, η απολογία του για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων με τα οποία είναι και πάλι αντιμέτωπος μετά την αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας.