Έντρομοι είναι οι κάτοικοι της Μεσσήνης από την αυξημένη εγκληματικότητα και τις επιθέσεις που δέχονται από τσιγγάνους της περιοχής, μια που η αστυνόμευση τόσο της Μεσσήνης όσο και των γύρω χωριών είναι ιδιαίτερα μειωμένη, αλλά και εκ του γεγονότος ότι τα κρούσματα βίας από πλευράς των τσιγγάνων αυξάνονται καθημερινά.

Χθες το βράδυ, στην πλατεία της Μεσσήνης, δύο αθίγγανοι επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, της άρπαξαν την τσάντα και στη συνέχεια την πέταξαν κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ 200 και πλέον κάτοικοι της Μεσσήνης αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, απειλώντας με ένοπλες κινητοποιήσεις στην περιοχή, προκειμένου να σταματήσουν τις διαρρήξεις, ληστείες και κλοπές οι τσιγγάνοι.

Στο μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη, περιπολικό του τμήματος περιφέρειας της Καλαμάτας καταδίωκε στον εθνικό δρόμο Ασπροχώματος- Πύλου στην περιοχή της Μικρομάνης φορτηγό αυτοκίνητο με τσιγγάνους, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κλέψει σιδερικά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι τσιγγάνοι με το φορτηγό τους εμβόλισαν το περιπολικό, τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς ελαφρά, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μη μπορούν να αντιδράσουν.