«Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει έναν ολομέτωπο αγώνα με τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και κάνει μια τεράστια προσπάθεια να απορροφήσει τους κραδασμούς της ακρίβειας βοηθώντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η αντιπολίτευση επιλέγει να δώσει τον ίδιο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση για ένα θέμα που ασφαλώς έχει τη δική του σημασία αλλά όχι τέτοια ώστε να επικρατήσει στη δημόσια συζήτηση», αναφέρει η Έλενα Ράπτη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια τονίζει: «Τα πρώτα δείγματα γραφής από τον τρόπο που η αντιπολίτευση διαχειρίζεται το θέμα δείχνουν τη φανερή πολιτική διάθεση να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει πως το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται στην ουσία της λειτουργίας των θεσμών αλλά στην πρόσκαιρη ευκαιρία αποκόμισης πολιτικού οφέλους.

Ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα σαφής για το θέμα που προέκυψε. Διερευνηση σε βάθος αλλά μέσα από θεσμικές διαδικασίες. Από την πρώτη στιγμή, άμεση σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας και φυσικά εκ των προτέρων αποδοχή οποιουδήποτε αιτήματος για εξεταστική επιτροπή. Διαφάνεια παντού όπου το επιτρέπει η ασφάλεια της χώρας. Ζητήματα σαν κι αυτό δεν αντιμετωπίζονται ούτε με εντυπωσιακές δηλώσεις ούτε με κορώνες λαϊκισμού. Υπάρχει και θεσμικό πλαίσιο ελέγχου αλλά και νομοθεσία που διέπει συνολικά το ζήτημα, ενώ στα όποια ελλείμματά της νομοθεσίας έχουν συμβάλει καθοριστικά και πολιτικά όλοι οι καταγγέλλοντες.

Η παραίτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ ήταν επιβεβλημένη λόγω της ιδιότητας του και του χειρισμού της υπόθεσης. Η παραίτηση του κυρίου Δημητριάδη, αποτελεί μια τολμηρή απόφαση πολιτικής ευθιξίας, ανάλογη της οποίας δεν έχει επιδείξει ποτέ στέλεχος της σημερινής αντιπολίτευσης.

Αν πιστεύουμε στη δημοκρατία και στους θεσμούς της ας αφήσουμε να επιτελέσουν το ρόλο τους. Στο μεταξύ εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Εκεί είναι η πραγματική μάχη. Αυτή η μάχη ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας, αυτή θα κερδίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας».