Με δυο μέτωπα ανοιχτά, αυτό των ανεμβολίαστων υγειονομικών που είναι σε αναστολή και με το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό το οποίο ψηφίζεται σήμερα (10/5) στην Βουλή, ο τομέας της υγείας είναι άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό θα τεθεί προς ψήφιση εν μέσω κινητοποιήσεων στον χώρο της υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το απορρίπτουν σχεδόν στο σύνολό του.

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, εμφανίζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ανυποχώρητη και στο θέμα των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών που παραμένουν σε αναστολή.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την Βουλή, έστειλε μήνυμα προς τους λειτουργούς της υγείας ότι δεν συνάδει να εργάζονται στον τομέα αυτόν και να είναι ανεμβολίαστοι. Ξεκαθάρισε, ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω το νόμο με τον οποίο κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας με ισχύ έως τις 31/12/2022.

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να κλείνω το μάτι να δίνω ελπίδες, Με ξεκάθαρο τρόπο, τους λέω ότι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους».

Αυτό που τονίζουν στην κυβέρνηση είναι ότι γιατροί και νοσηλευτές δεν επιστρέφουν στην εργασία τους στα νοσοκομεία από καθαρά δική τους επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν, αλλά όπως, όμως είναι σεβαστή η επιλογή τους, έτσι είναι σεβαστή και η επιλογή της Πολιτείας, που λέει ότι αυτός που εν καιρώ πανδημίας παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, πρέπει να είναι εμβολιασμένος.

Συμπληρώνουν μάλιστα ότι την ώρα που η Πολιτεία ετοιμάζεται να βρεθεί μπροστά σε ένα πιθανό νέο κύμα τον Σεπτέμβριο, δεν μπορεί να υποχωρήσει και να επιτρέψει σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τόσο νευραλγικό τομέα να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Δεν γίνεται, λένε χαρακτηριστικά, άνθρωποι οι οποίοι είναι στην καρδιά του υγειονομικού συστήματος να μην πιστεύουν στην επιστήμη.