Με 262 ψήφους «κατά» έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το αίτημα της άρσης της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου από την Ολομέλεια. Το αίτημα αφορούσε την από 1ης Απριλίου 2021 υποβληθείσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών αναφορά του δημοσιογράφου Αριστείδη Σπίνου κατά της βουλευτή, στην οποία κατήγγελλε ότι από το 2016 έχει αναλάβει δικηγόρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE και χρησιμοποιεί τη βουλευτική ιδιότητά της για να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να ενισχύει τα ατομικά και επαγγελματικά συμφέροντά της.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα τη μη άρση της ασυλίας της βουλευτή, καθώς έκρινε πως κινήθηκε εντός του πλαισίου των καθηκόντων, σύμφωνα με το άρθρο 62 Συντάγματος, ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος εφαρμογής του Κανονισμού Δεοντολογίας περί σύγκρουσης συμφερόντων της ιδιότητας βουλευτή με αυτή του δικηγόρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ζήτησε τον λόγο και υποστήριξε πως οι βουλευτές μπορεί να είναι επαγγελματίες και δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σύμφωνα με τον νόμο, συνεπώς δεν υπάρχει έδαφος για να προχωρήσει η Βουλή στην άρση της ασυλίας της.

Με 264 ψήφους «υπέρ» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η υπόθεση αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων και κατά τη διεξαγωγή ενός δημοτικού συμβουλίου είχε μία λεκτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Μουσείου της Πόλεως Αθηνών, ο οποίος θεώρησε ότι οι εκφράσεις του κ. Καμίνη ήταν προσβλητικές για την τιμή και υπόληψή του και του υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο βουλευτής, κατά τη συζήτηση της αίτησης άρσης της ασυλίας του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε και υπήρξε θετική γνωμοδότηση προκειμένου να δικαιωθεί από την Δικαιοσύνη και να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά εναντίον για την υπόθεση αυτή.