Να ψωνίζουν μετά από έρευνα και όχι με… ψηλά το κεφάλι, όπως τα παγώνια, κάλεσε τις νοικοκυρές ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Όπως είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος οι καταναλωτές θα πρέπει να αναζητούν τα προϊόντα με τις φθηνότερες τιμές και να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ «έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι».

Μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως κι ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιριών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Τέλος, ο κ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μάρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα. Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα μια έκλεισε.