«Η διαπραγμάτευση ή ο διακανονισμός του χρέους προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού» και υπό αυτό το πρίσμα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση του χρέους για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να νομιμοποιήσει αυτό το καθεστώς», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το πρόβλημα του χρέους είναι πανευρωπαϊκό και πρότεινε την αμοιβαιοποίησή του, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαγράψει το 60% του χρέους, για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Πρόσθεσε πως «αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας» είπε ο κ. Δραγασάκης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να διεισδύσει περισσότερο στη κοινωνία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.