«Οι “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”, μετά την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, βρίσκονται πλέον στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Χατζημαρκάκης, για το εκλογικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε: «Παρά τη μηδαμινή προβολή των θέσεών μας από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 81.000 πολίτες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αναγνώρισαν την προσπάθειά μας να εκφράσουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες (ΕΕΠ), επισήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης, «αναδείχθηκαν, μέσα σε μόλις τρεισήμισι μήνες από την ίδρυσή τους, ως μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία μέσα σε συνθήκες κατακερματισμού, επιχειρεί να εκφράσει μια νέα προοπτική για τη χώρα. Μια δυναμική φωνή των πολιτών που θέτει στο επίκεντρο την προάσπιση του μόχθου του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας».

«Δυστυχώς» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΕΕΠ, «για άλλη μια φορά, ο κατακερματισμός οδηγεί στη διατήρηση των συστημικών κομμάτων και την ενίσχυση της “Χρυσής Αυγής”, φαινόμενα που πρέπει να μας προβληματίζουν έντονα. Ο πολιτικός μας λόγος, όσο ακούστηκε, συσπείρωσε πολίτες και κοινωνικές ομάδες που δεν είχαν εκφραστεί, εξακολουθούν ν’ αναζητούν φωνή έκφρασης και επιδιώκουν εναγωνίως την αλλαγή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού. Συσπείρωσε τους εκφραστές της λογικής, των μικρομεσαίων και της κοινωνίας των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά στην χώρα μας».

Ο κ. Χατζημαρκάκης, τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τους ΕΕΠ, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν θα είναι «μια πολιτική φωτοβολίδα των ευρωεκλογών, αλλά θα παραμείνει «παρών» στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, ως δύναμη ενότητας και συνεργασίας, καθώς φιλοδοξεί να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου και στη σύνθεση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που επιζητούν νέα έκφραση για την Ελλάδα και την Ευρώπη.