Σειρά συναντήσεων πραγματοποιεί στην Αθήνα ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίκο Κούε, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από χθες, Κυριακή 19 Μαΐου, προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ο πρώην γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βελγίου θα συμμετάσχει στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο ξενοδοχείο «Wyndham» με τίτλο «Ήρθε η ώρα των πολλών, έχουμε τη δύναμη», με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, Σπύρο Δανέλλη, Πάνο Λάμπρου, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Δημήτρη Παπαδημούλη και Νατάσα Ρωμανού.

Αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, ο Νίκο Κούε θα παρευρεθεί στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με θέμα «Το εργατικό κίνημα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά στην Ευρώπη». Ομιλητές, εκτός του Νίκο Κούε, θα είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώτα Λαζαροπούλου και Γιώργος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κούε βρέθηκε στα Καλάβρυτα όπου επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αλλά και τον τόπο της εκτέλεσης Ελληνίδων και Ελλήνων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Στη συνέχεια παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Καλάβρυτα με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών», με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ιωάννα Κοντούλη, Πάνο Λάμπρου, Στέλλα Μπελιά και Αντώνη Ρέλλα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου.