«Η κυβέρνηση οφείλει να προσπαθήσει μια αποκατάσταση της ομαλότητας γιατί η Δημοκρατία δεν είναι παράλυτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας στην Βουλή, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την επίταξη στο μετρό.

«Κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει την ιδιότητα του εργαζομένου σε αυτή του ιδιοκτήτη οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας, να την εξουσιάζει, να τη μεταχειρίζεται όπως κρίνει και να τη στρέφει εναντίον της κοινωνίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο Π. Κουρουμπλής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «απαράδεκτο από κάθε άποψη» μέσο, το οποίο απειλεί να επιβάλλει μια λογική πυγμής στην άσκηση πολιτικής.

Καταδικάζοντας «αυτές τις ενέργειες» είπε ότι «θυμίζουν άλλες εποχές», ενώ υποστήριξε πως «για ό,τι ακολουθήσει θα φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση», εκτιμώντας πως «τέτοιες αποφάσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε ήρεμο ξέφωτο».

«Για όγδοη μέρα με το μετρό κλειστό, η πόλη τελεί σε απόλυτη ασφυξία. Δεν γίνεται να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση να μην κάνει κάτι» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διερωτήθηκε: «Σε ποιον ανήκει το μετρό; Στους εργαζομένους ή στους χρήστες; Ποιοι έδωσαν τα λεφτά για να γίνει; Ποιος πληρώνει τους φόρους για το Μετρό και δεν έχει τις παροχές;».

Από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «συνδικαλιστική πρακτική που καθιστά όμηρο την κοινωνία και δεν τιμά το ίδιο το συνδικάτο και τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

Αναφερόμενη στον κ. Κουρουμπλή, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε: «Εμείς αυτές τις πρακτικές τις καταδικάζουμε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα έπρεπε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι στον διάλογο και όχι ταμπουρωμένοι».

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για να επιτάξει τους εργαζόμενους στις επιλογές της. Η απόφαση αυτή δείχνει τον αυταρχισμό της. Είναι μια απόφαση που υλοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την κατάργηση των ΣΣΕ…» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.