Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης –εκτός της Χρυσής Αυγής- έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αναφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ θα χαιρετίσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της ΚΠΕ Στέφανος Ξεκαλάκης, από τη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Εκ μέρους του Ποταμιού, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Από την Ένωση Κεντρώων ο Βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για χαιρετισμό δεν αποδέχθηκε το ΚΚΕ και δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο. Επιπλέον, η ΛΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης δεν απεδέχθη την πρόσκληση.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Επίσης στο Συνέδριο παραβρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (θα χαιρετίσει η Χριστίνα Ευθυμιάτου), το ΠΡΑΤΤΩ, η Κοινωνική Συμφωνία και η Κοινωνία Πρώτα.