«Στην Γαλλία του Β. Ουγκώ φυλάκισαν τον Γιάννη Αγιάννη για ένα καρβέλι ψωμί,εσείς θα φυλακίσετε τους πολίτες για ένα ευρώ Μας γυρίζετε πίσω στην εποχή των Αθλίων» τόνισε ο Α.Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε μια ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση η οποία εξελίχθηκε σε δριμεία κόντρα με τον Πρωθυπουργό για το κίνημα «δεν πληρώνω».  «Κανένας υπουργός δεν θα κάτσει στο σκαμνί για τη Siemens και θα δικάζετε πολίτες για 1,4 ευρώ στα εισιτήρια. Μας γυρίζετε πίσω στην εποχή των αθλίων του Β. Ουγκώ» είπε ο κ.Τσίπρας ,Απαντώντας ο Πρωθυπουργός  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την ανομία λέγοντας «Κατηγορώ το κόμμα σας ότι στηρίζετε την ανομία, ενώ θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι που στηρίζετε την ευνομία. Αντί ως αριστερό κόμμα να λέτε μπράβο και να προτείνετε να βοηθήσετε, θέλετε να τα ισοπεδώσετε όλα».
Εντόπισε μάλιστα και ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κίνημα των πολιτών που δεν πληρώνουν. «Άκουσον άκουσον, η Ν.Δ. να κλείνει το μάτι σε αυτές τις συμπεριφορές. Αυτή που δημιούργησε όλα τα προβλήματα», σχολίασε. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σφόδρα στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί συμφέροντα μεγαλοεργολάβων.
«Πέρασαν μόλις λίγα 24ωρα που σας ζήτησαν να ποινικοποιήσετε το κίνημα και το κάνατε άμεσα. Ο ΚΟΚ αφορά την οδική ασφάλεια, πώς λοιπόν η άρνηση καταβολής αντιτίμου την επηρεάζει; Θα βάλετε τους πολίτες στο σκαμνί», σχολίασε.
«Ξέρετε καλά πόσο με αγαπάνε εμένα οι μεγαλοεργολάβοι…» απάντησε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Εντολή παίρνουμε μόνο από τον Ελληνικό λαό», αποσπώντας παρατεταμένο χειροκρότημα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.
«Θέλουμε δημόσια ΜΜΜ», τόνισε ο πρωθυπουργός, «και πρέπει να τα σώσουμε. Η άλλη λύση ποια είναι; Τι προτείνετε εσείς ως εναλλακτική ρεαλιστική λύση;
Πρέπει να διασώσουμε τα έργα – εκτός αν δε θέλετε να γίνουν οι 5 αυτοκινητόδρομοι. Αλλά πέστε το!» υπογράμμισε.
Παραδέχθηκε πάντως ότι «υπάρχουν συμβάσεις που δεν είναι της αρεσκείας μας, αλλά βάλαμε την υπογραφή μας και πρέπει να το σεβαστούμε. Αν καταπέσουν, θα μείνουμε χωρίς έργα αλλά θα πληρώσουμε 2 εκατομμύρια ρήτρες και θα πληγεί η αξιοπιστία της χώρας μας».

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπουργός Μεταφορών θα ξεκινήσει ευρώ διάλογο ώστε να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνει ο πολίτης διόδια για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, και επίσης το υπερβολικό κόμιστρο που πληρώνουν τοπικοί πολίτες για λίγα χιλιόμετρα.