Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι και να τους λατρεύει όλος ο κόσμος. Ωστόσο, μια μελέτη δείχνει ότι η ανάπτυξη απαιτητικών προσδοκιών και η απώλεια της ιδιωτικής ζωής είναι μερικά από τα μειονεκτήματα της φήμης.

Και είναι αλήθεια ότι κάποιοι μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ μπορεί να έχουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά και ταλέντα αλλά έχουν και κάποιες παραξενιές που πολλές φορές ξεπερνούν τη λογική. Ακραία αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν πριν συμφωνήσουν να αναλάβουν έναν ρόλο.

Ωστόσο, αυτές οι υψηλές απαιτήσεις γίνονται συνήθως αποδεκτές επειδή αξίζουν τον κόπο αν αναλογιστεί κανείς τις εξαιρετικές επιδόσεις και στην οθόνη αλλά και στο box-office αυτοί οι ταλαντούχοι ηθοποιοί.

1 – Ο Τομ Κρουζ χρειάζεται ελαστικά στριγνκ εσώρουχα

Τομ Κρουζ

Ο ήρωας δράσης του Χόλιγουντ είναι διάσημος για τα ακροβατικά του που κόβουν την ανάσα. Φαίνεται όμως ότι για να είναι αρκετά άνετος ώστε να γυρίσει την τέλεια σκηνή, ο Τομ Κρουζ απαιτεί στρινγκ κατά παραγγελία. Τα εσώρουχα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μαλακό, ελαστικό υλικό, ώστε να αισθάνεται ότι δεν περιορίζεται όταν εκτελεί αυτές τις σκηνές δράσης. Λέγεται ότι ο ηθοποιός, «ντράπηκε στην αρχή, αλλά το βλέπει ως έναν τρόπο να βελτιώσει την ευλυγισία του καθώς μεγαλώνει».

2 – Ο Μπεν Άφλεκ δεν θα φορούσε καπέλο των Yankees

Μπεν Άφλεκ

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Gone Girl του 2014, μία από τις σκηνές απαιτούσε από τον χαρακτήρα του Μπεν Άφλεκ να φορέσει ένα καπέλο των Yankees. Ο ηθοποιός αρνήθηκε κατηγορηματικά, δεδομένου ότι είναι φανατικός οπαδός του μπέιζμπολ και περήφανος υποστηρικτής του αντιπάλου των Yankees. Είπε στον σκηνοθέτη: ”Ντέιβιντ, σε αγαπώ, θα έκανα τα πάντα για σένα, αλλά δεν θα φορέσω καπέλο των Yankees. Απλά δεν μπορώ”. Το συνεργείο τελικά ενέδωσε και του έδωσε ένα διαφορετικό καπέλο.

3 – Ο Νίκολας Κέιτζ απαίτησε μία αληθινή νυχτερίδα

Νίκολας Κέιτζ

Στην κωμική ταινία τρόμου Vampire’s Kiss του 1989. Ο Νίκολας Κέιτζ είχε μια σκηνή όπου τον δαγκώνει μια νυχτερίδα. Ο ηθοποιός επέμενε να έχει μια πραγματική, αληθινή νυχτερίδα στα γυρίσματα. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας αρνήθηκε το αίτημά του και αντ’ αυτού έφερε μια animatronic νυχτερίδα.

4 – Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε μια καλύβα στην παραλία και έναν ιδιωτικό κήπο

Τζορτζ Κλούνεϊ

Ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για τα γυρίσματα της ταινίας του Gravity, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήθελε να φέρει «λίγη Καλιφόρνια στο Λονδίνο». Έτσι ζήτησε μια ειδικά κατασκευασμένη καλύβα σε τεχνητή παραλία για να εγκατασταθεί δίπλα στο τροχόσπιτό του, ζήτησε επίσης έναν ιδιωτικό κήπο με τοπίο, ένα τζακούζι και ένα γήπεδο μπάσκετ. Αναφέρεται ότι το όλο έργο κόστισε 130.000 δολάρια.

5 – Ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε ένα τροχόσπιτο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων

Γουίλ Σμιθ

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία Men in Black III στη Νέα Υόρκη, ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ ζήτησε 2 πολυτελή τρέιλερ, το ένα από αυτά μόνο για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό γυμναστικής του. Το ένα από αυτά τα τρέιλερ κοστίζει περίπου 2.000.000 δολάρια και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ιταλικά ντουλάπια και τοξωτά παράθυρα. Φαίνεται ότι ο Γουίλ προτιμά τα τρέιλερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δεδομένου ότι νοίκιαζε ένα διαμέρισμα 5 υπνοδωματίων που βρισκόταν πολύ κοντά στα γυρίσματα.

6 – Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις απαίτησε να του συμπεριφέρονται ως άτομο με ειδικές ανάγκες

Ντάνιελ Ντέι-Λούις

Ο 3 φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είναι γνωστός για το ότι παίρνει πολύ σοβαρά τους ρόλους του και υπερέχει στην ενσάρκωση κάθε χαρακτήρα. Και έτσι, όταν δέχτηκε το ρόλο ενός άνδρα με εγκεφαλική παράλυση στην ταινία «Το αριστερό μου πόδι» το 1989, «ζήτησε να τον μεταφέρουν στο πλατό με το αναπηρικό του καροτσάκι και τα μέλη του συνεργείου ήταν υποχρεωμένα να τον ταΐζουν με το κουτάλι και να τον σηκώνουν». Το έκανε αυτό προκειμένου να παραμείνει στο ρόλο του καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

7 – Ο Μπρους Γουίλις ζήτησε μισθό 1.000.000 δολαρίων ημερησίως

Μπρους Γουίλις

Στον Μπρους Γουίλις προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια δολάρια για 4 συνεχόμενες ημέρες εργασίας σε γυρίσματα στη Βουλγαρία για την ταινία The Expendables 3. Ωστόσο εκείνος είχε ζητήσει 4 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που δεν έγινε δεκτό μιας και η παραγωγή δεν ανέβαινε από τα 3 εκατ.. Αφού διαφώνησε για την αμοιβή, ο ηθοποιός δεν έπαιξε στην ταινία και αντικαταστάθηκε από τον Χάρισον Φορντ.