«Κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν επιστήμονες την πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα

Οι 1.888 καταγεγραμμένες περιπτώσεις της ασθένειας που έχει πλέον όνομα πονοκεφαλιάζουν τους ερευνητές


ΥΓΕΙΑ
8:06
12/11/2019
«Κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν επιστήμονες την πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα
2
loading

Οι αναφορές για τη μυστηριώδη πάθηση που σχετίζεται με το άτμισμα στην Αμερική και οι ολοένα και αυξανόμενοι θάνατοι έχουν προκαλέσει πανικό στη χώρα.

Κι όμως, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ παραμένουν εξαιρετικά φειδωλές στις ανακοινώσεις τους, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα τι προκαλεί την επιδημική πάθηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων, οι περιπτώσεις έχουν αγγίξει τις 1.888 σε 49 αμερικανικές πολιτείες, με 37 θανάτους.

Μια νέα μελέτη για την EVALI, όπως έχουν αποκαλέσει επισήμως την πάθηση (Electronic Cigarette or Vaping-associated Lung Injury – Ασθένεια των Πνευμόνων που σχετίζεται με το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο ή τα Προϊόντα ατμίσματος), μας λέει πως τα νούμερα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς οι γιατροί τώρα αρχίζουν να την αναγνωρίζουν.

Τα συμπτώματά της είναι βήχας, δυσκολίες στην αναπνοή, πόνος στο στήθος και ναυτία, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται πυρετός, κόπωση και απώλεια βάρους.

Η αιτία της παραμένει ακόμα άγνωστη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες περιπτώσεις μάς έρχονται από τον Απρίλιο του 2019 και η πάθηση αναλύεται συνεχώς. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων επιβεβαιώνει πως η EVALI συνδέεται με προϊόντα που περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη (τη δραστική ουσία της κάνναβης) ή νικοτίνη που πωλείται στη μαύρη online αγορά.

Η ίδια η τετραϋδροκανναβινόλη δεν θεωρείται πως προκαλεί την πάθηση, καθώς η χρήση της αφορά στο 70% των περιπτώσεων. Ενδέχεται να είναι ένας παράγοντας στο υγρό, η Βιταμίνη Ε Οξική, που να προκαλεί την ασθένεια που μοιάζει με χημικά εγκαύματα στον πνεύμονα.

Μέχρι να αναγνωριστούν πάντως οι αιτίες, τόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Παθήσεων όσο και ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων της Αμερικής συνιστούν να αποφεύγεται το άτμισμα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar φηφη παπαστρατου

    Recent CDC laboratory testing of bronchoalveolar lavage (BAL) fluid samples (or samples of fluid collected from the lungs) from 29 patients with EVALI submitted to CDC from 10 states found vitamin E acetate in all of the BAL fluid samples. Vitamin E acetate is used as an additive in the production of e-cigarette, or vaping, products. This is the first time that we have detected a potential chemical of concern in biologic samples from patients with these lung injuries.

    CDC continues to recommend that people should not use e-cigarette, or vaping, products that contain THC, particularly from informal sources like friends, or family, or in-person or online dealers. We will continue to provide updates as more data become available.

    https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html

  2. avatar φωφω

    Μεταφορικά ,μεγάλος όγκος από πάγο, o όποιος αποσπάτε από τούς παγετώνες, παρασύρεται από τα ρεύματα, το μέρος πού φαίνεται αποτελεί μόλις το 1) 10 από το ύψος του, κ αποτελεί κίνδυνο δημιουργώντας φόβο κ τρόμο προξενώντας μεγάλες καταστροφές κ παρασύρουν ότι βρεθεί στο πέρασμα τους .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει