Μετά την περίοδο των εορτών, η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά τη μάχη με το ξυπνητήρι για να επιστρέψουμε στη δουλειά, είναι αυτή με τη ζυγαριά. Τα οικογενειακά τραπέζια, οι βραδινές έξοδοι -συνοδευόμενες με αρκετό αλκοόλ και θερμίδες- εκτός από όμορφες φωτογραφίες, μας άφησαν πίσω και αρκετά περιττά κιλά. Τα «ψωμάκια» εμφανίστηκαν και το λίπος πήρε τη θέση του στα επίμαχα σημεία. Η σύγχρονη πολυκλινική στην καρδιά της Αθήνας, Cosmetic Derma Medicine, και η δερματολόγος και Αν. Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής, Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, μας προτείνουν τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους μέσω της λιπόλυσης. Η λιπόλυση, η διάλυση δηλαδή αριθμού λιποκυττάρων κάτω από το δέρμα, τα οποία ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία, γίνεται με τις παρακάτω θεραπείες:

Αναίμακτη λιποαναρρόφηση με laser (SmartLipo)

Πρόκειται για μια σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη μέθοδο λιποδιάλυσης, κατά την οποία ο γιατρός εισάγει, μέσω μιας οπής 1 χιλ., μια ειδική κεφαλή laser λιώνοντας τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα και αποβάλλοντας τα μέσω ειδικής κάνουλας. Παράλληλα, το λέιζερ προσφέρει σύσφιξη, κινητοποιώντας τον οργανισμό να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη. Σε μια συνεδρία, με τοπική αναισθησία, χωρίς νυστέρια και χειρουργεία και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, έχετε τα αποτελέσματα που ονειρευόσασταν χωρίς σημάδια και ουλές, επιστρέφοντας κατευθείαν στην καθημερινότητά σας.

Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση είναι μια πρωτοποριακή, μη επεμβατική διαδικασία που καταπολεμά το δύσκολο και επίμονο λίπος, αξιοποιώντας τη χαμηλή θερμοκρασία για να οδηγήσει τα λιποκύτταρα σε κρυσταλλοποίηση και στη συνέχεια στην απόπτωσή τους. Υπό την καθοδήγηση του γιατρού, εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή μια κεφαλή που οδηγεί στη μείωση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα. Τα «νεκρά» λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος. Η Κρυολιπόλυση είναι εντελώς ανώδυνη και η επιστροφή στις δραστηριότητες σας γίνεται άμεσα μετά τη θεραπεία. Ο αριθμός των απαραίτητων συνεδριών καθορίζεται από το γιατρό.

Μεσοθεραπεία λιπόλυσης

Απλή και γρήγορη θεραπεία, η μεσοθεραπεία λιπόλυσης καταπολεμά το τοπικό πάχος με την εφαρμογή ουσιών που διασπούν την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων, τα καταστρέφουν στον υποδόριο ιστό και, μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας, αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η μεσοθεραπεία επιτρέπει στον ασθενή την άμεση επιστροφή του στην καθημερινότητα, χωρίς παρενέργειες αφού τα διαλύματα περιέχουν ουσίες όπως καφεΐνη, αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και βιταμίνες.

dr-mamali
Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος και Αν. Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής.

Cosmetic Derma Medicine

Αθήνα: +30 210 6980451 Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240 Πάτρα: +30 2610 226562