Στη Κυψέλη πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανάπλασης που επιχειρείται στο πάρκο Κύπρου, ενώ εκδόθηκε και σχετικό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων ανέφερε ότι «το πάρκο Κύπρου & Πατησίων είναι και θα παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, πράσινος χώρος και εστία συλλογικού αγώνα».

Επίσης, η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη στήριξε το κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων και σημείωσε πως «την εβδομάδα που μας πέρασε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων δέχτηκε 3 φορές επισκέψεις εργολάβων που με εργάτες ήθελαν να αρχίσουν τις εργασίες ανάπλασης, την Παρασκεύη δεν ήρθαν και η ΟΔΟΣ με κάπελάκηδες να “προστατέψουν” το πάρκο. Κάτοικοι και αγωνιστές συγκεντρώθηκαν και εν τέλει η αστυνομία αποχώρησε. Ως Συνέλευση για το Λόφο Στρέφη στηρίζουμε και θα παρευρισκόμαστε στην πορεία της Τρίτης 5.30μμ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Καμία ανάπλαση από τα πάνω, που να αγνοεί και να εκδιώκει την κοινωνική βάση των γειτονιών μας».

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από την πορεία: