Τους θυελλώδεις ανέμους έχει ως κύριο χαρακτηριστικό η κακοκαιρία για την οποία εξέδωσε χθες η ΕΜΥ (7/2) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τις περιοχές που πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι. Στην πρώτη θέση με 12 μποφόρ είναι η Απείρανθος στη Νάξο και η Αριδαία. Στο Μπλεσίβο Μαινάλου τα μποφόρ είναι 11 όπως και στο Πόρτο στην Τήνο.

12 Μποφόρ στην Αριδαία Πέλλας και τη Νάξο, 10 Μποφόρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στο…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, February 7, 2022

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 8/2

  • Σε όλη τη χώρα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ.
  • Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.