Το πέρασμα του Μπάλλου και από την Αττική προκάλεσε ζημιές στο κτήριο της Βουλής, όπου νερό μπήκε στο εσωτερικό περιστύλιο, στο χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821 και μάρμαρο έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο, επί της οδού Αμαλίας.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα με τίτλο «Ρήγματα στο κτήριο της Βουλής, σήμα κινδύνου».

Εξώφυλλο της εφημερίδας Τα Νέα

Καμπανάκι κινδύνου για το κτήριο της Βουλής: Τι γίνεται με το υπόγειο γκαράζ

«Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να δουν τη βαρύτητά τους, όπως σε κάθε παλιό κτήριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω εξέταση» τόνισε ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό της Βουλής, άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.

Ο Κ. Καρύδης υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ. «Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις. Από την εκσκαφή που έγινε το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”. Πρέπει να σε όλα τα κτήρια αυτά τα θέματα να τα προσέχουμε» είπε.