Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας τον τίτλο της «εγκληματικής οργάνωσης», όμως τα φασιστικά χαρακτηριστικά της ακροδεξίας παραμένουν ζωντανά εν μέσω της πανδημίας.

Μάλιστα, το «νέο όχημα» που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά για να επιστρέψει στο προσκήνιο φαίνεται πώς είναι το κίνημα των αντιεμβολιαστών και των αρνητών του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους στα Νέα Σαββατοκύριακο, στη ΔΕΘ οι «Έλληνες», το κόμμα που έφτιαξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατέβασε ένα μέτωπο, το οποίο μεταξύ των συνθημάτων κατά των εμβολίων και των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού έβαλε και μηνύματα κατά των «λαθρομεταναστών».

Παράλληλα, υπάρχουν κι άλλες οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξίας και θέλουν να εκμεταλλευτούν το κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή.

Μία εξ αυτών είναι η Propartia, η οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί συμμετοχής της σε παράνομες δραστηριότητες, όμως όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ένα από τα μέλη της συνελήφθη για την επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Οι συνθήκες φαίνεται να είναι απόλυτα ευνοϊκές για την ανάπτυξη ακροδεξιών ιδεολογιών που θέλουν να έρθουν στο προσκήνιο τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω του κύματος ακρίβειας που αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Στα ανησυχητικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν και τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, καθώς παρατηρήθηκε ότι οι πρωταγωνιστές τους ήταν νεαρά άτομα, τα οποία στρατολογούνται μέσα από προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημοσκόποι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ψήφο που κινείται προς την ακροδεξία, κάτι που δεν αποκλείεται να ενισχυθεί λόγω της απλής αναλογικής που θα έχουμε στις επόμενες εκλογές.