Η απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρέωσε την Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία να καταβάλει στον εργαζόμενό της το ποσό των 12.276.6 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την ηθική βλάβη που υπέστη ο εργαζόμενος λόγω της μονομερούς μεταβολής των όρων της συμβάσεως εργασίας.

Ακόμα ο Άρειος Πάγος υποχρέωσε την εργοδότρια εταιρία να απασχολήσει και πάλι τον εργαζόμενο και να του δώσει τη θέση που κατείχε.

Ο πτυχιούχος ΑΕΙ προσελήφθη από την εταιρία κατόπιν διαγωνισμού με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στην εταιρία ο εργαζόμενος ανέλαβε θέσεις ευθύνης, όπως είναι διευθύνων σύμβουλος, υποδιευθυντής κ.λπ.

Το 2006 όμως τοποθετήθηκε ως υπάλληλος και διακόπηκε η χορήγηση ωφελημάτων που απολάμβανε λόγω των θέσεων που κατείχε (επιδόματα κλπ). Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου στον εργαζόμενο ανατέθηκαν καθήκοντα υποδεέστερης θέσης.

Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε επιδικάσει 12.279,6 ευρώ αποζημίωση, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματική ικανοποίηση 3.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από την συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας και 9.279,6 ευρώ για διαφορές αποδοχών και επιδομάτων.

Το δικαστήριο υποχρέωσε την Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία να αποδέχεται τις υπηρεσίες του εργαζόμενου, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης προς την δικαστική απόφαση.