«Ισοσκελισμένο και ισορροπημένο», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2015, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τόνισε, ότι ο προϋπολογισμός, «κρύβει και εκπλήξεις όπως το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος», ενώ υπογράμμισε πως «κάνουμε έργα που μόνο οι “τυφλοί” πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν βλέπουν».

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισε εκτός της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και η παράταξη της «Ελληνικής Αυγής» του Δημήτρη Δολτσινιάδη, ο οποίος όμως, σημείωσε, ότι η περιφέρεια θα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια για την Παιδεία και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό» τον προϋπολογισμό.

Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2015 για πολιτικούς λόγους όπως ανέφεραν, αλλά και συνοπτικά χαρακτηρίζοντάς τον «Φτωχό», οι παρατάξεις, «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πελοποννησιακή Ένωση» «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά», και «Πελοπόννησος Οικολογικής».

«Αποδίδουμε πρωτόγνωρο έργο με τους πόρους που διαθέτουμε και αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση της περιφερειακής Αρχής», ανέφερε στο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε: «Αξιοποιούμε πλήρως όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεχώς δημιουργούμε νέες οικονομικές δυνατότητες για την ανάπτυξη του σχεδιασμού του ετήσιου προγράμματος της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η κοινωνική πολιτική και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική ενίσχυση του θεσμού της περιφέρειας ως την πρώτιστη διεκδίκηση και σημείωσε ακόμη, ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί πλήρως, όπως άλλωστε συνέβη και με τους προϋπολογισμούς των προηγουμένων ετών, χωρίς καμία εκκρεμότητα.