Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει και παραμένουν αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και την Αττική, καθώς έχουν πέσει πολλά δέντρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια.

«Για την Εύβοια καταφέραμε χτες το βράδυ να δώσουμε στο περισσότερο κομμάτι ρεύμα, και έχουν μείνει 14 χωριά στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε θα έχουν πάρει ρεύμα και αυτά. Στη βόρεια Αττική, σήμερα είναι καλύτερα. Σε σχέση με χθες το βράδυ είναι καλύτερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια, μαζί με τη βοήθεια του στρατού που ανοίγει το δρόμου και κάνουμε μια προσπάθεια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα», είπε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης,

«Οι κρατικές δομές έχουν απαξιωθεί και δεν υπάρχει και η συνεργασία όλων αυτών των δομών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δέντρα που πέφτουν πάνω στα καλώδια. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προσλήψεις, δεν έχει προσωπικό. Αν υπάρχει κόσμος μπορούν να γίνουν μελέτες, να υπάρχουν τεχνίτες, και να μην φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα», συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν συμβαίνει κάτι, τότε το κουβεντιάζουμε. Όταν ξεπερνάμε το πρόβλημα όλα αυτά τα ξεχνάμε. Γνωρίζαμε ότι η κακοκαιρία έρχεται. Δεν είχε γίνει ένας συντονισμός για να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στην κακοκαιρία», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Χωρίς ρεύμα εδώ και 48 ώρες οι Αφίδνες

«Από τη Δευτέρα στις 4 η ώρα που έπεσε το πρώτο κλαδί πάνω σε καλώδιο, είχαν αρχίσει τα πρώτα σπίτια να μην έχουν ρεύμα. Άρχισε μεγάλη χιονόπτωση, και έπεφταν διαρκώς κλαδιά πάνω στα καλώδια. Αυτή την ώρα, όλη η κοινότητα Αφιδνών είναι χωρίς ρεύμα, και η μισή χωρίς νερό. Μιλάμε για 2000 σπίτια», είπε από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, όπου σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση εδώ και 48 ώρες.

«Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Το ρεύμα δεν κόβεται όταν κάνεις προετοιμασία την άνοιξη και το φθινόπωρο. Τα δέντρα που είναι δίπλα στα καλώδια πρέπει να τα κόψει ο ΔΕΔΔΗΕ. Αναθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ στους εργολάβους και δημιουργείται γραφειοκρατικό θέμα και τα δέντρα δεν κόβονται ποτέ. Από το 2019 έχουμε ενημερώσει για τα δέντρα, και για περίπτωση φωτιάς, ότι πρέπει να φύγουν όσα είναι κάτω από τους πυλώνες. Όποιος είναι αρμόδιος ας έρθει, να του υποδείξουμε τι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι το βράδυ ρεύμα στα βόρεια προάστια

«Πάντα υπάρχει συνεργασία, με την περιφέρεια και τους δήμους και το δασαρχείο. Πρέπει και ο ΔΕΔΔΗΕ να είναι εκεί για την κοπή των δέντρων, αλλά όλα γίνονται με συνεργασία. Συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για να επαναφέρουμε το ρεύμα» απάντησε ο κ. Μανιάτης.

«Θεωρώ ότι μέχρι το απόγευμα, βράδυ, θα έχουν πάρει ρεύμα όλα τα βόρεια προάστια. Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Θα κάνουμε και έλεγχο στις βλάβες», πρόσθεσε.

Διακοπές ρεύματος υπάρχουν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.