Για ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό το οποίο φέρεται να σημειώθηκε στα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κάνει λόγο το γερμανικό Spiegel.

Σύμφωνα με το άρθρο Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς της frontex και πυροβόλησαν. Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που επικαλείται το γερμανικό ΜΜΕ δεν υπήρξαν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και ειδοποίησε αμέσως.

«Πρώτα πυροβολισμός, μετά ένα μεσαίο δάχτυλο»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι Γερμανοί συνοριοφύλακες παρατήρησαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά και να… δείχνει το μεσαίο δάχτυλο. Σύμφωνα με τις αναφορές άλλοι στρατιώτες του φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Το γερμανικό ΥΠΕΣ επιβεβαιώνει το περιστατικό

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο Τυχερό Εβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. «Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 19:15 το απόγευμα της Τρίτης, όταν Γερμανοί αξιωματικοί βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην Ελλάδα ως μέρος της αποστολής της Frontex».