Τα εγκαίνια των γραφείων της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αύριο το απόγευμα στην Καβάλα έχουν σημάνει συναγερμό στην τοπική κοινωνία και τις αστυνομικές Αρχές. Ειδικά μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται ο φασισμός και η βία. Κηρύσσεται ανεπιθύμητη η οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκφράζεται η αντίθεση στην πραγματοποίηση των εγκαινίων.

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συνερχόμενο εκτάκτως μετά τη στυγερή και απρόκλητη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από μέλος της Χ.Α. αποφασίζει ομόφωνα την καταδίκη του φασισμού και της βίας που εκδηλώνονται από τη ναζιστική οργάνωση της Χ.Α.

Κηρύσσουμε ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χ.Α. στη δημοκρατική πόλη μας, που έδωσε αμέτρητα θύματα ενάντια στο φασισμό και εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του κράτους ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές δράσεις.

Είμαστε αντίθετοι στην πραγματοποίηση εγκαινίων της παραπάνω οργάνωσης στην πόλη μας και ζητούμε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή να απαγορευτεί για λόγους προστασίας της Δημόσιας Τάξης».

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης και επέδωσαν το ψήφισμα ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων και να τηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Τα εγκαίνια των γραφείων της οργάνωσης έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα παρουσία βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης ενώ νωρίτερα έχει προγραμματιστεί και συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο με σημερινή ανακοίνωσή τους οι τοπικές ημερήσιες εφημερίδες της Καβάλας δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου ούτε και θα καλύψουν δημοσιογραφικά την εκδήλωση των εγκαινίων.

(Φωτογραφία αρχείου)