Η στρατηγική και οι δράσεις της εταιρείας Marketing Greece, παρουσιάστηκαν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος.

Στόχος της εταιρείας είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στη δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της και μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πλάνο πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους και ελκυστικότερους προορισμούς στον κόσμο. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα δημιουργήσει ένα παγκοσμίου επιπέδου website, θα αναπτύξει τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, ενώ θα συνεργαστεί με γραφεία δημοσίων σχέσεων στις βασικές αγορές – στόχους, εφαρμόζοντας έτσι ολοκληρωμένα προγράμματα προώθησης επιμέρους τουριστικών περιοχών και τουριστικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος branding της χώρας και των περιοχών της, σχεδιάζοντας και υποστηρίζοντας στρατηγικά σχέδια δημιουργίας και προβολής τουριστικών προϊόντων ανά προορισμό, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της εμπορικής διαχείρισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την γενικότερη εικόνα της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι 5 άξονες όπου θα δραστηριοποιηθεί η Marketing Greece Α.Ε. είναι οι εξής:

• Δημιουργία διαδραστικής πλατφόρμας (website), η οποία θα προσφέρει στους χρήστες μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα θα παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού του ταξιδιού τους, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες αναζήτησης διαμονής, μεταφοράς και περιήγησης. Ενώ, θα παρέχεται η δυνατότητα διασύνδεσης με περισσότερες από μία διαδικτυακές μηχανές κρατήσεων.
• Δημιουργία Δικτύων Δημοσίων Σχέσεων σε βασικές αγορές-στόχους όπως η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, με στόχο τη μετάδοση και αναπαραγωγή θετικής δημοσιότητας και ελκυστικής παρουσίασης των ποικίλων τουριστικών προϊόντων και προορισμών που παρέχει η Ελλάδα. Φιλοξενία υψηλού επιπέδου δημοσιογράφων και opinion leaders, αλλά και δημιουργία δικτύου φίλων της χώρας.
• Δημιουργία προωθητικού περιεχομένου προς δημοσίευση σε διαδικτυακούς τόπους, forums, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον διαδικτυακό τόπο της Marketing Greece Α.Ε.
• Οργάνωση και συμμέτοχη σε διεθνή τουριστικά event με προσκεκλημένους εκπροσώπους της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και του Τύπου, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού.
• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις της χώρας, στην έρευνα αγοράς στις χώρες στόχους και στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων. Υποστήριξη στο στρατηγικό σχέδιο προώθησής τους με τη δημιουργία υψηλού επιπέδου περιεχομένου, το οποίο θα διανέμεται μέσω των social media, του δικτύου δημοσίων σχέσεων, των γραφείων του ΕΟΤ και των γραφείων τύπου των πρεσβειών της χώρας.