Ξεκινά νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων

Στις νέες τεχνολογίες με επιταγές κατάρτισης


ΕΛΛΑΔΑ
1:21
06/04/2012
Ξεκινά νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων
2
loading

Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.

Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 /05/2012.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar laros

    πω πω πω γλεντια παλι ...

  2. avatar Soth

    Ο ρε ! 100 ώρες , 20000 άτομα , 20000000 ευρώ . Αν υποθέσουμε ότι οι τάξεις θα είναι 10 ατόμων (σιγά μην είναι ) 100 ευρώ η ώρα πάει !!! Και τι θα μάθουν ? Τίποτα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των ανέργων , ειδικά νέων , σήμερα . Σιγά μην βρουν δουλειά άμα τα μάθουν . Το δε κουλό "σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" , υποτίθεται ότι το δημόσιο δεν πρέπει να κάνει προσλήψεις , ο δε ιδιωτικός τομέας από πότε κάνει διαγωνισμούς και μου διέφυγε εμένα ? Υα πάρουν και ένα χάρτη εκεί αυτοί που θα μπουν σεμιναρίου , να τους δώσουν και κανα φράγκο μπας και ψηφίσουν ΜΠΑΤΣΟΚ , να φάνε και οι δικοί τους εκπαιδευτικοί , να βάλουν και αυτοί κάτι στην τσέπη και όλα καλά . Δεν θα μου φανεί και περίεργο δε βασική προυποθεση για να μπεις στο πρόγραμμα να είναι να έχεις κάρτα μέλους του κλαμπ μπατσοκ και όχι να είσαι άνεργος.. Πεταμένα λεφτά μια ακόμη φορά γιατί μην μου πείτε ότι κάποιος από εσάς τους ανέργους δεν πήρε κάποια δουλειά επειδή δεν ήξερε λίγο από υπολογιστές η δεν ήξερε να σηκώνει τηλεφωνα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει