Κατάθεση αγωγής με ένα κλικ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αποφεύγοντας τις ουρές στα δικαστήρια, μαγνητοφώνηση των πρακτικών σε όλες τις δίκες τα οποία μέχρι σήμερα τηρούνται χειρόγραφα, ηλεκτρονικό πινάκιο με ανάρτηση στο Διαδίκτυο ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν πλησιάζει η δίκη τους, μέχρι και παράσταση δικηγόρων με τηλεδιάσκεψη περιλαμβάνει το μακρόπνοο πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον κωδικό e-justice.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το κόστος των ρυθμίσεων για να περάσει η Δικαιοσύνη από την εποχή του χαρτιού στην ηλεκτρονική υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουν διανεμηθεί οι πρώτες πεντακόσιες κάρτες σε δικηγόρους, οι οποίες αποτελούν την ηλεκτρονική σφραγίδα τους ώστε να είναι σε θέση να καταθέτουν στο Πρωτοδικείο Αθηνών οποιαδήποτε προσφυγή από το γραφείο ή το σπίτι τους με το πάτημα ενός κουμπιού, αποφεύγοντας τις ουρές που αποτελούν συνηθισμένη εικόνα στα δικαστήρια.

Ενδεικτικό μάλιστα της ανταπόκρισης που θα έχει το πρόγραμμα είναι ότι οι αιτήσεις στο ΔΣΑ για ηλεκτρονική κάρτα έφτασαν τις 3.000.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.