Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά», στην οποία υποδυόταν τον Τρύφωνα Σπιουνέα ή αλλιώς τον «Χλαπάτσα».

Πώς όμως ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική; Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, βρέθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Βεάκη και από το 2000 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ».

Ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Ομάδα Θέαμα, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, τη Θεατροκίνηση, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, το Θέατρο Τόπος Αλλού και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Λάρισας, Καλαμάτας και Ρόδου.

Έχει παίξει σε έργα όπως: Η Εξαίρεση κι ο Κανόνας, Ο Σβέυκ στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, Σκουπίδια, Το Χρυσό Κλειδί, Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου, Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Άλλος Χαβάη Άλλος Πληρώνει, Στο Βάθος Μύθος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Εγώ ο Αντονέν Αρτώ, Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ, Ο Υδραυλικός, το Κοτόπουλο και η Κα Ρούλα, Ψυρρή Μπερζέρ, Φερμουάρ, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, Γελώντας Άγρια, Ο Γάμος Διεκόπη, Ο Σούπερσταρ, Ο Διάολος Μέσα του, Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3, Δωδέκατη Νύχτα, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Φούστα Μπλούζα, Παραμύθι Χωρίς Όνομα.

Επειδή όμως γνωρίζει και από σκηνοθεσία, είχε αναλάβει έργα όπως Charlie the Chicken, Dreamers, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Όσο για τη Νίνα…, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι», Τέσσερις Σκύλοι Και Ένα Κόκαλο. Έχει γράψει με τη Χριστίνα Παπαδάκη το θεατρικό έργο Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές όπως: ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του κ.ά. αλλά ξεχώρισε για τη συμμετοχή του στην σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Απαράδεκτοι» «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή».

Εκτός όμως από την υποκριτική και το θέατρο, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου έγραφε και παρουσίαζε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου τη ραδιοφωνική εκπομπή «Πάμε Γυρεύοντας» στο Β΄ Πρόγραμμα.

Σήμερα, ο ηθοποιός διδάσκει υποκριτική στο θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Κερατσινίου. Όπως λέει στο newsbeast.gr, τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαθαίνει σε όσους πηγαίνουν στο εργαστήρι του δήμου τα μυστικά της υποκριτικής.

«Σε μας έρχονται άτομα όλων των ηλικιών. Από παιδιά που μόλις τελείωσαν το σχολείων μέχρι και μεγάλοι άνθρωποι που ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και δεν το έκαναν. Είναι ένα πέρασμα το εργαστήρι. Ένα πέρασμα για κάποιους να γραφτούν σε μια σχολή και να ασχοληθούν πιο ενεργά με το επάγγελμα» λέει χαρακτηριστικά. Πάντως, βασική του αρχή δεν είναι να συμβουλεύει τους μαθητές του καθώς, όπως αναφέρει, πιστεύει ότι εκείνοι με τις εμπειρίες και τη γνώση τους, θα βρουν το δρόμο τους.

Αυτή την περίοδο πάντως, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι και στο Εθνικό Θέατρο με την παράσταση «Το παραμύθι χωρίς όνομα» και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μόλις ολοκληρωθούν (υπολογίζεται στα μέσα Οκτωβρίου) οι παραστάσεις, ετοιμάζει μία νέα παράσταση με την ομάδα «ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ».

Στον ελεύθερό του χρόνο ο ηθοποιός παρακολουθεί θέατρο και διαβάζει βιβλία που τον βοηθούν στο σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Σε καμία περίπτωση, δεν σκέφτεται την επιστροφή στην τηλεόραση καθώς όπως λέει: «Είναι σαν να μην υπάρχει η τηλεόραση για μένα. Δεν έχω καμία σχέση. Μετά Της Ελλάδος τα παιδιά υπήρχαν προτάσεις που δεν με ενδιέφεραν. Σήμερα, έχουν έρθει νέα πρόσωπα, έχει αλλάξει ο χάρτης και πλέον δεν μου γίνονται προτάσεις. Με χαροποιεί όμως που έχω την ομάδα μου και την εταιρεία μου και ασχολούμαι με παραστάσεις που θέλω και διαλέγω εγώ’, καταλήγει.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».