Πρέπει να κάνουμε ταχεία πρόοδο στο σχεδιασμό του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, μετέδωσε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι υπάρχει κρίση ηγεσίας στην Ευρωζώνη για το ζήτημα της Ελλάδας και δήλωσε ότι το ευρώ θα μακροημερεύσει.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το ευρώ θα μακροημερεύσει», δήλωσε ο κ. Άσμουσεν στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, προσθέτοντας ότι «οι αγορές συχνά αποφασίζουν ταχύτερα από τις πολιτικές διαδικασίες και πάντα χρειάζεται να τρέχουμε λίγο από πίσω τους».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ. Άσμουσεν δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει με «μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση χρέους: «Η Ελλάδα είναι πλήρως χρηματοδοτημένη έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, επομένως σε αυτό τον τομέα δεν υπάρχει βιασύνη», ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που σαφώς χρειαζόμαστε, είναι ένα μήνυμα ότι κάνουμε ταχεία πρόοδο στο σχέδιο του δεύτερου προγράμματος (σ.σ.: για τη βοήθεια στην Ελλάδα) και νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει σύντομα να αντιμετωπισθεί».