Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες η συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, καθώς και εκείνη με τον Χρήστο Θηβαίο.

Φεστιβάλ Κηφισιάς 2019

Ο Δήμος Κηφισιάς για πέμπτη χρονιά υποδέχεται σπουδαίους και αγαπημένους καλλιτέχνες για ένα απολαυστικό πρόγραμμα με πληθώρα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2019.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20.30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, πραγματοποιείται το 23ο Σεργιάνι στην Παράδοση. Η πρώτη μέρα ξεκινά με τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα, ενώ η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει αξιόλογα χορευτικά τμήματα από άλλες περιοχές και κλείνει με το Επίλεκτο Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Κηφισιάς.

Συναυλία με το Χρήστο Θηβαίο στου Ζωγράφου

Μια από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του χειμώνα, έρχεται το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21.00, στη Βίλα Ζωγράφου, σε μια συναυλία στο πλαίσιο του «Music Now- μέρες μουσικής στην πόλη», που διοργανώνεται στο Δήμο Ζωγράφου, από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.

Η παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια» είναι μια βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων, τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί ο Χρήστος Θηβαίος. Το αποτύπωμα τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, μαζί με τους εκρηκτικούς String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους την βόλτα στα Εξάρχεια.

Art Athina Summer Pop Up

Ραντεβού το Σεπτέμβριο, στην καρδιά της Αθήνας, δίνει η Art Athina 2019 με το φιλότεχνο κοινό. To μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα που έχει αναδειχθεί σε θεσμό θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειον Μέγαρο υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Παρούσα, όμως, θα είναι και το καλοκαίρι η έκθεση που καταγράφει τον εικαστικό παλμό, συστήνοντας στους φίλους της τέχνης το Art Athina Summer Pop Up: μια διεθνή καλοκαιρινή έκθεση στην καρδιά της πόλης που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina 2019.

Στο κτίριο επί της οδού Αιόλου 48-50 και μέσα στους άδειους χώρους γραφείων, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για την φουάρ του Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας από έναν καλλιτέχνη. Συνολικά στο Art Athina Summer Pop Up συμμετέχουν 34 ελληνικές γκαλερί και έξι από το εξωτερικό. (Ώρες λειτουργίας: 20-23 Ιουνίου: 13.00- 21.00)

Summer Nostos Festival 2019

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

To SNFestival, για μια εβδομάδα κάθε Ιούνιο σας προσκαλεί να ταξιδέψετε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσατε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνετε κάθε καλοκαίρι ξεχωριστό!

Οι ανοιχτές εκδηλώσεις του SNFestival 2019 θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο για όλους. Όπως κάθε χρόνο, στις 23 Ιουνίου –ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας– θα λάβει χώρα ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον. Την ίδια ημέρα στις 22.00 η πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσει μια μοναδική συναυλία στην οποία είστε καλεσμένοι όλοι!