Είναι δύσκολο να κλείσεις τον Έλληνα μέσα στο σπίτι λόγω χρημάτων! Και δεν χρειάζεται άλλωστε, αφού υπάρχουν επιλογές για δωρεάν έξοδο και στη Θεσσαλονίκη.

Προβολή της ταινίας Μια αιωνιότητα και μια μέρα, του Θόδωρου Αγγελόπουλου. «Για πρώτη φορά ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας σε μια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν είναι απλώς ένας φορέας ιδεών και κοινωνικό-πολιτικής κριτικής (επέκταση της προσωπικής οπτικής γωνιάς του σκηνοθέτη) αλλά απλώς, ένας… άνθρωπος που βλέπει το τέλος να πλησιάζει», διαβάζουμε στο Cine.gr. Απόψε στις 21:00 στο αμφιθέατρο των τοπογράφων, στον 3ο όροφο, της 3ης πολυτεχνικής πτέρυγας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Εργαστήριο Χαρακτικής υλοποιεί ο Γιάννης Καψιδάκης. Σε κάθε μάθημα ο χαράκτης με τους συμμετέχοντες, που θα παίρνουν ενεργά μέρος, θα δουλεύει ξυλογραφία και χαλκογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη. Τα μαθήματα δεν θα αποτελούν σειρά. Κάθε ένα θα είναι ανεξάρτητο από τα άλλα και ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 247 111. Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στις 11:00.

Τέλος, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.