Η σειρά του Netflix Squid Game (Το παιχνίδι του καλαμαριού) έχει γίνει trend στο Netflix, με τους Κορεάτες να έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα σε ένα παιχνίδι πραγματικής επιβίωσης και μπορεί να χαρακτηριστεί ως διεστραμμένη.

Άνδρες και γυναίκες διαγωνίζονται σε στίβο παιχνιδιών με στόχο να μείνουν ζωντανοί, κερδίζοντας ένα έπαθλο δισεκατομμυρίων. Τα παιχνίδια προέρχονται από την παιδική ηλικία και από το πρώτο επεισόδιο κρατάει καθηλωμένους τους τηλεθεατές.

Η Daily Mail αναρωτιέται αν η το Squid Game είναι η πιο διεστραμμένη σειρά αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

Στο νούμερα ένα της ροής του Netflix – Θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος;

Η κορεατική σειρά των εννέα επεισοδίων έχει φτάσει στο νούμερο ένα στην κατάταξη της ροής του Netflix στη Βρετανία και είναι ήδη στις κορυφαίες θέσεις και στην Ελλάδα.

Κάθε επεισόδιο περιστρέφεται γύρω από ένα παραδοσιακό παιδικό παιχνίδι της Κορέας, αλλά μόνο… παιδικά δεν παίζεται. Οι πολλές αιματοβαμμένες σκηνές από σφαίρες που εκτοξεύονται στα κεφάλια των διαγωνιζομένων σοκάρουν και οι πρωταγωνιστές σε πολλές καταστάσεις πρέπει να επιλέξουν στο αν θα σώσουν τον φίλο τους ή τον εαυτό τους.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι είτε φτωχοί άνθρωποι είτε έχουν χρεοκοπήσει και μέσω του παιχνιδιού έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν και να σώσουν τη ζωή τους, λαμβάνοντας 45 δισεκατομμύρια Γουόν ή αλλιώς 38 εκατομμύρια δολάρια.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, οι διαγωνιζόμενοι αντιπαρατίθενται ολοένα και περισσότερο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο γύρο, στο ομώνυμο Squid Game, με την τελική μάχη.

Η σειρά κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου και μπήκε στο Top-10 σε δύο μόλις ημέρες από την πρώτη προβολή της.

Η μεγάλη ερώτηση είναι ωστόσο αν θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν… Άγνωστο για την ώρα. Μέχρι τότε η αναμονή μπορεί να ξεπεραστεί με το μεγάλο φινάλε του Casa de Papel, το οποίο ρίχνει αυλαία τον Δεκέμβριο και ήδη έχουμε δει το τρέιλερ του δεύτερου μέρους του 5ου κύκλου.