To Valenio Coffee Vibes, είναι ένα εξειδικευμένο καφέ και ταυτόχρονα ένα specialty coffee shop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που δίνει έμφαση στις εξαιρετικές ποικιλίες μοναδικής προέλευσης, ενώ παράλληλα, παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε ο,τι αφορά θέματα του καφέ. Το μεγάλο τους στοίχημα; Να δώσουν την ευκαιρία σε αρχάριους και μυημένους λάτρεις του καφέ, να γνωρίσουν τη μεγάλη παλέτα γεύσεων και αρωμάτων που διαθέτει αυτό το μαγικό προϊόν, ακολουθώντας τη σωστή μεθοδολογία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο, θέλουν να συμβάλουν στην “άνοιξη του καφέ” που βιώνουν οι ουρανίσκοι μας τα τελευταία χρόνια.

Η φιλοσοφία

Φιλοσοφία του Valenio βασίζεται πάνω σε αυτό που δουλεύουν καθημερινά, ότι ένας ποιοτικός καφές μπορεί να φτιάξει τη μέρα μας, αυτό είναι και το motto τους, “Quality coffee makes my day”!

Γι` αυτό, στο… σύμπαν του Valenio, γίνεται αποκλειστική χρήση καφέ ανώτερης ποιότητας, κατηγορίας specialty grade. Οι φρεσκοκαβουρδισμένες και προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καφέ, σε συνδυασμό πάντα με τις κατάλληλες τεχνικές εκχύλισης, από υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα των specialty καφέδων. Η ποιότητα του νερού, τα ειδικά φίλτρα και οι έλεγχοι σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έρχονται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα standards για το ιδανικό φλιτζάνι καφέ.

Για τον καφέ φίλτρου η Valenio, ακολουθεί την τεχνική pour over με dripper, ενώ για τον ελληνικό, η πρώτη ύλη είναι 100% arabica, ένα χαρμάνι specialty coffee από Brazil Lagoa και Ethiopia Guji, με άλεση των κόκκων σε πετρόμυλο την στιγμή της παραγγελίας και παρασκευή στο μπρίκι, πάνω σε καμινέτο.

Ο χώρος

Το Valenio coffee vibes, είναι ένας cozy χώρος, γεμάτος χρώματα, φυσικά υλικά, καθαρές μίνιμαλ γραμμές, που ακτινοβολεί θετική ενέργεια.

Είναι self service, και μπορεί ο επισκέπτης να επιλέξει μπροστά από το ράφι του καφεκοπτείου, την ποικιλία της αρεσκείας του για το σπιτι, σε ελληνικό-εσπρέσο ή καφέ φίλτρου. Το παθιασμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του μαγαζιού μοιράζεται τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως θα παρασκευαστεί σωστά το κάθε φλιτζάνι καφέ. Επίσης το Valenio, διαθέτει και τα κατάλληλα εργαλεία για έναν home barista ή έναν επαγγελματία στο retail, με στόχο να εξασφαλιστεί ένα τέλειο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι.

Ο άνθρωπος

Ο άνθρωπος πίσω από το Valenio είναι ο Βαλάντης Λαμπριανίδης με πορεία στο χώρο της εστίασης, από το 1998. Συγχρόνως με τις σπουδές του στο marketing και τη διοίκηση επιχειρήσεων, άρχισε να εργάζεται ως bartender, ενώ ακολουθούσε με ενδιαφέρον και διαρκή εκπαίδευση τον κόσμο των spirits. Τελικά τον κέρδισε η τέχνη του καφέ. Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως barista και αργότερα ως head barista, εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πάθος για τη διδασκαλία και αφοσίωση στην παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, διδάσκει τα τελευταία χρόνια, ως independent barista trainer, σε ιδιωτικές σχολές, ενώ παράλληλα κάνει σεμινάρια σε πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, με πρωταρχικό στόχο την άμεση προσέγγιση, ενημέρωση και εξέλιξη των baristi.

Σήμερα εκτός από ιδιοκτήτης του Valenio είναι Coffee Consultant σε επιλεγμένους χώρους καφεστίασης. Είναι κάτοχος SCA Coffee Diploma και πολλαπλών πιστοποιήσεων ως “Authorized SCA Trainer” και πιστοποιημένος κριτής από το WCE – World Coffee Events “WCE Certified Judge”, για τα εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα του καφέ.

Valenio, Ικτίνου 6, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311291518

valenio.coffee

F.: valenio.coffee

I.:  valenio.coffee