Ήταν μία συνηθισμένη μέρα για την Tammi Bennett από το Μπάρι της Νότιας Ουαλίας. Η νεαρή κοπέλα είχε βγει μία βόλτα στην γειτονιά της όταν και συνάντησε μία άγνωστη σε εκείνη η οποία την χαιρέτισε ευγενικά, της έδωσε έναν φάκελο και της είπε: «Να έχεις μία όμορφη μέρα». Έπειτα η άγνωστη γυναίκα έφυγε κάπως βιαστικά.

Η Bennett δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ανοίγοντας τον φάκελο θα βρισκόταν μπροστά σε μία άκρως συγκινητική ιστορία ζωής. Ανοίγοντας τον φάκελο, η Tammi έμεινε έκπληκτη όταν βρήκε μέσα ένα χαρτονόμισμα των 10 λιρών μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμα. Η κάρτα είχε υπογραφή «η μαμά του Jason» και έγραφε ότι ήθελε να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης για τα 28α γενέθλια του γιου της.

Σύμφωνα με το σημείωμα, ο Jason πέθανε τραγικά από ξαφνική επιληψία. Για να τιμήσει τη μνήμη του, η μητέρα του, ήθελε απλά, όποιος λάμβανε την κάρτα να αγόραζε μια τούρτα γενεθλίων με τα χρήματα που είχε αφήσει μέσα.

Στο συγκινητικό μήνυμα και η ανταπόκριση

Μία τούρτα κέικ

Το σημείωμα στον φάκελο έγραφε: «Ο γιος μου λάτρευε την τούρτα γενεθλίων, στην πραγματικότητα του άρεσαν οι περισσότερες τούρτες. Παρακαλώ αγοράστε μία τούρτα και απολαύστε την με την οικογένειά σας. Η τούρτα είναι καλή κάθε μέρα του χρόνου, όχι μόνο σε γενέθλια. Η οικογένεια είναι τόσο σημαντική, το να περνάς χρόνο με την οικογένεια είναι ένα τόσο πολύτιμο δώρο»

Βαθιά συγκινημένη από την ευγενική χειρονομία, η Tammi έγραψε στο Facebook για να μοιραστεί την ιστορία: «Με έκανε πραγματικά να κλάψω και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν ξέρουν όλοι πόσο τυχεροί είναι που έχουν οικογένεια με την οποία μπορούν να περνούν χρόνο».

So I was having a crap day today, so I picked my cousin up from school just to get out and walk somewhere and a stranger…

Posted by Tammi Bennett New on Wednesday, January 26, 2022

Και η επιθυμία της μητέρας βρήκε ανταπόκριση: «Πραγματικά αγοράσαμε μια τούρτα, τη μοιραστήκαμε με την οικογένεια και ευχηθήκαμε στον Jason για τα 28α γενέθλιά του».

Η ανάρτηση έγινε viral και «έφτασε» ακόμη και στη μαμά του Jason, η οποία ήρθε σε επαφή με την Tammi για να την ευχαριστήσει που τίμησε τη μνήμη του γιου της.

Αν και δεν ήθελε να κατονομαστεί, η μαμά του Jason είπε στο North Wales Live ότι δυστυχώς ο γιος της πέθανε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία μόλις 25 ετών από SUDEP. Ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το SUDEP καθώς επηρεάζει περίπου 1 στα 1.000 άτομα με επιληψία και η αιτία του είναι προς το παρόν άγνωστη.