Σε ένα μεγάλο πείραμα μετείχαν περίπου 6.000 άτομα στο Λίβερπουλ το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, φιλοδοξώντας να ανατρέψουν τις εισηγήσεις των ειδικών και να βοηθήσουν στην επιστροφή των πάρτι στην καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk το πάρτι με τον τίτλο «Ο Πρώτος Χορός» έγινε σε μια αποθήκη. Οι μετέχοντες -3.000 σήμερα και 3.000 αύριο- δήλωσαν πολύ ενθουσιασμένοι. Στο πάρτι δεν υπήρχε καμία από τις συμβάσεις τις πανδημίας: κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες δεν χρειάζεται. Για να μπει κανείς στον χώρο απαιτείται ένα πράγμα: να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορoνοϊού 24 ωρών.

Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν ότι τέτοια πειράματα θα ανοίξουν τον δρόμο για το άνοιγμα των κλαμπ και θα προσφέρουν στους επιστήμονες δεδομένα για το πόσο μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις μπορούν να διοργανωθούν.

Ο Σαμ Νιούσον, που είναι παραγωγός του πειράματος στο Λίβερπουλ, εξήγησε στην Telegraph ότι κανένας δεν θα γίνει δεκτός χωρίς την επίδειξη αρνητικού τεστ. Υποχρέωση για τέστ έχει και το προσωπικό, που θα φορά μάσκες κατά τη διάρκεια του πάρτι. Στα μπαρ θα υπάρχει άφθονο αντισηπτικό. Ωστόσο οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δείτε φωτογραφίες από το πάρτι