Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ. Kατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα (1/3) επεσήμανε πως θα αποτελέσει διευκόλυνση των ταξιδιών.

Ο Ερίκ Μαμέρ παράλληλα διευκρίνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τo πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βασίζεται στην ιατρική κατάσταση με στόχο τη διευκόλυνση των ταξιδιών.

Υπέρ του πιστοποιητικού ο Πάολο Τζεντιλόνι

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι με δήλωσή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν επίτροπος της ΕΕ τόνισε:

«Είναι θετικό το να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν πρέπει να περιέχει πολλά στοιχεία. Απλά το όνομα και επώνυμο του εμβολιασθέντα και, ενδεχομένως, αν του χορηγήθηκε μόνον η πρώτη ή και η δεύτερη δόση. Υπάρχει, βέβαια, ένα λεπτό σημείο στο όλο αυτό θέμα, το οποίο αφορά την ανάγκη να εξισορροπηθούν η βούληση για ανάκαμψη των διαφόρων οικονομικών τομέων, με την αποφυγή διακρίσεων. Εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Πρέπει να ληφθεί μια ευρωπαϊκή απόφαση, διότι ο κίνδυνος ο καθένας να προχωρήσει μόνος του, είναι κίνδυνος που θέλουμε να αποφύγουμε».

TAGS