Η κρίση στην Ουκρανία αποτελεί συνέπεια της άσκησης «ανεύθυνων πολιτικών» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και επεσήμανε ότι ένας διάλογος επί ίσοις όροις ανάμεσα στο Κίεβο και στους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία είναι κλειδί για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

«Το παράδειγμα του γείτονά μας, της αδελφής μας Ουκρανίας, δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι οι ανεύθυνες πολιτικές προκαλούν πολλαπλά προβλήματα και ζημίες», δήλωσε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε σε δηλώσεις του ότι η Μόσχα χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες και πρόσθετες αναλύσεις για την απόφαση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία να αψηφήσουν την έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν και να προχωρήσουν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των περιοχών τους την Κυριακή 11η Μαΐου.

«Το Κίεβο ανακοίνωσε πρώτο ότι δεν επρόκειτο να σταματήσει τις επιχειρήσεις τιμωρίας», επισήμανε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας που έχει εξαπολύσει η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο εναντίον των αυτονομιστών που αποκαλεί «τρομοκράτες».

«Κατόπιν ακολούθησε η δήλωση ότι το δημοψήφισμα δεν θα αναβληθεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

«Δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες προς το παρόν, χρειαζόμαστε περαιτέρω ανάλυση», είπε ο Πεσκόφ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.