Η τεχνολογία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό και εν τέλει στην τελική νίκη εναντίον του κορονοϊού, ωστόσο αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία για κάποιους ανθρώπους ή εταιρείες για να κάνουν γνωστό (ή ακόμη πιο γνωστό) το brand name τους και να βγάλουν περισσότερα χρήματα, καθώς εισαγάγουν νέες ιδέες στην αγορά.

Μία από αυτές έχει ως βάση το Κονέκτικατ των ΗΠΑ και επικεντρώνεται γύρω από τα drones. Η εταιρεία Draganfly ονόμασε το δημιούργημά της «drone της πανδημίας» και δοκιμάστηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία του Γουέστπορτ και στόχο έχει να εντοπίζονται όσοι έχουν συμπτώματα κορονοϊού, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, το ιπτάμενο αυτό «εργαλείο» μπορεί να μετρά τη θερμοκρασία ενός ανθρώπου, να εντοπίσει αν φταρνίστηκε ή αν έβηξε, ενώ παράλληλα μπορεί να μετρήσει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση. Και όλα αυτά από απόσταση περίπου 58 μέτρων (190 πόδια).

Ο υπολοχαγός της Αστυνομίας του Γουέστπορτ, Άντονι Πρετσιόζο, δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Patch και όπως αναδημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ, ότι τα drones αναμένεται να κάνουν πτήσεις «και τους καλοκαιρινούς, Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς αναμένουμε ότι θα είναι χρήσιμα για την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής απόστασης, προκειμένου να περιοριστεί και να ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου COVID-19».

Και για όσους έχουν επιφυλάξεις όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ο CEO της Draganfly, Κάμερον Τσελ, επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, καθώς «το σύστημα δεν κάνει αναγνώριση ανθρώπων. Λαμβάνει δείγματα από τον πληθυσμό και παρέχει ανώνυμα δεδομένα στις Αρχές, ώστε να μπορούμε να έχουμε σαφή δεδομένα που μας δίνουν μια ένδειξη για την υγεία του πληθυσμού».