«Δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ»

Ο υπουργός Υγείας της χώρας αναφέρθηκε και στην Ελλάδα


ΚΟΣΜΟΣ
19:51
26/02/2020
«Δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ»
2
loading

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν λίγο ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο κ. Κοτζά είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ» διευκρίνισε.

Είπε ότι οι 132 Τούρκοι πολίτες που επέβαιναν σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες στην Άγκυρα προερχόμενο από το Κουμ και το Μασάντ του Ιράν, βρίσκονται σε καραντίνα για να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ο κ. Κοτζά είπε ότι η Τουρκία έχει στήσει πρόχειρα νοσοκομειακά κέντρα στα σύνορα με το Ιράν. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι αν και στην Τουρκία δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα, «έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στις γειτονικές μας χώρες».

Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Κοτζά είπε ότι «υπήρξε ανακοίνωση ενός κρούσματος και στην Ελλάδα και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αυτή την περίοδο στους γείτονές μας, χρειάστηκε να εντείνουμε τα μέτρα μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν λόγω του κρούσματος στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα, ο υπουργός απάντησε ότι: «Τώρα γνωρίζουμε ότι είναι μόνο ένα κρούσμα. Η (τουρκική) επιστημονική επιτροπή έχει την άποψη ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν διαφορετικά μέτρα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Προφανώς εννοεί

    Ότι ακόμα δεν έχουν βρει τα κρούσματα που έχουν ,όπως και εδώ άλλωστε! Βαθειά γελασμένος όποιος νομίζει ότι μπορεί να κλείσει τα σύνορα σε έναν ...ιό ! Αλλά αντί να μας πιάνει πανικός ,ας μάθουμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας,είναι μια άριστη αφορμή !!

    1. avatar Φαρμακογλωσσης

      Και τα ποδια μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει